شیرآلات
تولید کنندگان شیرآلات
وگ ایران بی همتا
شرکت میراب
شرکت فاراب
شیرآلات صنعتی سام
شیرآلات امید گلستان
زتکاما (ZETKAMA)
اکون (ECON)
شیرآلات کیز ایران
شیرآلات سام
شیرآلات کیتز (KITZ)
امین شیر
شیر سازی سامین
شیرآلات NBV
شیرآلات خنبره اسپانیا
شیرآلات LVF
تفلن مایع سیم ایتالیا (CIM)
شیرآلات کنترلی RBM
شیرآلات قهرمان
شیرآلات راسان
شیرآلات KWC
شیرآلات اخوان
شیرآلات شودر
استیل البرز
شیرآلات
شیرآلات انواع گوناگونی به لحاظ جنس، شکل ظاهری، برند و نوع کاربری دارند و جایگاه ویژه ای در تاسیسات ساختمان و همچنین به عنوان اکسسوری های کاربردی در دکوراسیون خانه ها و ساختمان ها نقش دارند.
شیرآلات ابزاری از جنس فلز هستند که برای تنظیم یا قطع و وصل جریان آب گرم و سرد مورد استفاده قرار می گیرد، کاربرد مهم شیرآلات بهداشتی در خانه ها برای آشپزخانه، سرویس بهداشتی و حمام تعریف می شود.
انتخاب مدل های متنوع شیرآلات بهداشتی متناسب با نیاز و سبک طراحی و معماری فضاهای مختلف بسیار مهم بوده و دقت در کیفیت و مرغوبیت و دوام آنها بسیار ضروری است.
شیرآلات صنعتی نوع دیگری از شیرآلات هستند که ابزارهای ضروری در صنعت محسوب می شوند.
این محصول وسیله مکانیکی هستند که طی یک فرآیند فشار و جریان سیال را در خط لوله ها و شبکه های لوله کشی و محیط های صنعتی کنترل می کند و دارای انواع گوناگون برای کاربردهای مختلف است.
انواع شیرآلات
انواع شیرآلات به شکل شیرآلات مدرن ساختمانی و بهداشتی و شیرآلات صنعتی وجود دارد، اگرچه عملکرد اصلی انواع شیر آب، توزیع و انتقال آب است.
با توجه به قسمت های مختلف خانه و محل کار، مثل حمام، سرویس بهداشتی یا آشپزخانه، این اقلام با ویژگی های خاصی عرضه می شوند.
اجزای اصلی شیرآلات صنعتی شامل بدنه، درپوش و کلاهک، تریم، عملگر و پکینگ یا طناب های آب بند می شوند.
این محصول نیز دارای مدل های بسیاری است که هریک برای کاربردهای مختلف استفاده می شوند.
شیرهای توپی، شیرهای ایمنی، شیرهای کروی، شیرهای کشویی، شیرهای یکطرفه، شیرهای کنترل، شیرهای سوزنی، شیرهای تنفسی ، شیرهای مخروطی و شیرهای دیافراگمی انواع شیرآلات صنعتی هستند.
شیرآلات صنعتی
شیرآلات صنعتی از نظر جنس بدنه به دو دسته شیرآلات چدنی و شیرآلات برنجی تقسیم بندی می شوند.
شیرآلات صنعتی نقش مهمی در صنایع دارند و کاربردهایی نظیر قطع و وصل و کنترل جریان سیستم های تهویه و سیستم های انتقال سیال دارند.
شیرآلات صنعتی برای بهینه کردن شرایط عملکرد خطوط انتقال کاربرد دارند و می توانند در بخش های بالادستی، میان دستی و پایین دستی نصب شوند.
صنایع نفت و گاز زیرمجموعه خطوط انتقال محسوب شده و برحسب شرایط فشاری و دمایی و عملکردی در این صنعت از شیرهای مختلفی استفاده می شود.
نوع سیال عامل مهمی در انتخاب شیرآلات صنعتی ازجمله جنس بدنه آن، جنس دیسک و نوع عملگر است.
شیرآلات صنعتی شامل شیرآلات کشویی که برای قطع و وصل جریان آب، شیرآلات پروانه ای برای کنترل دبی جریان سیال، شیرآلات یکطرفه برای کنترل جهت جریان، شیرآلات فشار شکن برای کنترل فشار جریان و صافی برای تمیز کردن مسیر جریان می شود.
نوع اتصال شیرآلات چدنی به صورت فلنجی بوده و هرکدام از شیرآلات چدنی نیاز به دو فلنج دارد، نوع اتصال شیرآلات برنجی به شکل دنده ای است.
عملگر شیرآلات صنعتی
عملگر شیرآلات صنعتی بر اساس کاربرد به صورت دستی یا غیردستی است.
عملگرهای دستی به صورت گیربکسی یا اهرمی هستند که در جت عقربه های ساعت یا خلاف عقربه های ساعت شیر باز یا بسته می شود.
عملگر این شیرآلات وسیله ای است که یک حرکت چرخشی یا خطی را ایجاد می کند و این کار را بعد از دریافت پیام از سیستم های کنترلی انجام می دهد.
در بعضی از کاربردها، کنترل شیرآلات به صورت دستی ممکن نیست و یک عملگر روی آنها نصب می شود، شیرآلات با سایز بزرگ که تحت فشار هیدروستاتیکی زیادی قرار دارند.
شیرآلاتی که کنترل آنها از محلی دور دست انجام می شود، زمانی که زمان باز و بسته کردن و کنترل شیرآلات خیلی زیاد باشد.
انواع عملگرهای شیرآلات صنعتی
انواع عملگرهای شیرآلات صنعتی وجود دارند کانند عملگر الکتریکی که توسط نیروی برق کار می کند و باعث باز و بسته یا تنظیم شیرآلات می شود.
عملگر پنوماتیکی که با کمک نیروی باد و هوای فشرده، گشتاور لازم برای تنظیم حالت های مختلف شیرآلات را تامین می کند.
عملگر هیدرولیکی که نیروی لازم برای تنظیم حالت های شیرآلات را به واسطه نیروی روغن بر پایه نفت خام ایجاد می کند.
یکی دیگر از انواع عملگرهای این شیرآلات عملگر سلونوئیدی است که خود نوعی از عملگرهای برقی است.
کاربرد شیرآلات صنعتی
تمامی شیرآلات صنعتی دارای مکانیسم یکسان هستند و تنها از لحاظ ساختمانی با یکدیگر تفاوت دارند.
کاربرد شیرآلات صنعتی مانند شیر دروازه ای ایجاد ارتباط بین دوجریان سیال و یا قطع کامل است، یعنی یا کاملا بسته باشد یا باز، مناسب نبودن شیر دروازه ای برای حالت نیمه باز به دلیل حساس بودن آنها در مقابل سایش است.
باز و بسته کردن شیرهای دروازه ای معمولا به زمان زیادی نیاز دارد و در مواردی که نیاز به باز و بسته شدن سریع شیر باشد، کاربرد ندارد.
کاربرد این شیرآلات ازجمله شیر کنترل که قبلا برمبنای پارامترهای اولیه ای نظیر دامنه، جریان، افت فشار و … بوده است اما در حال حاضر بر پایه تاکید بر هزینه ها است.
شیرآلات صنعتی کنترل نه تنها باید از لحاظ هزینه های اولیه و هزینه های تعمیراتی مناسب باشند، بلکه در عین حال باید خواص کنترلی خوبی نیز داشته باشند.
شیر کروی ظاهری کاملا کروی دارد به گونه ای که مایع از نقطه ورود به شیر تا خروج از آن ۱۸۰ درجه تغییر جهت می دهد و ساختمان داخلی شیرآلات صنعتی کروی باعث این تغییر می شود.
نیازی نیست شیرهای کروی به صورت کامل باز باشند و این مزیت مهمی است، چون در این حالت فرسوده نمی شوند.
از شیرهای کشویی بیشتر در محل هایی استفاده می شود که بخواهند جریان سیال را به طور کامل باز و بسته کنند، از خواص شیرآلات صنعتی کشویی کم بودن افت فشار در طول آن است و سر راه لوله های طویل کاربرد دارد.